A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája főépületének homlokzata a Rákóczi útra (8-as főút) néz.  Épülete eredetileg általános iskolának készült, 1958-ban adták át. 1961-től a mezőgazdasági technikum, majd főiskola működött itt, 1985-től pedig összevont szakképző intézmény működik az épületben. Ez időtől kezdve folyamatos átalakítással, bővítéssel szaktantermeket, szertárakat, kiscsoportos foglalkoztató termeket alakítottak ki a szakmai funkciónak megfelelően.

A főépület földszintjén, a bejárattal szemközti folyosón található az igazgatói, - igazgató - helyettesi iroda, a nevelői szoba valamint a gazdasági ügyviteli rész irodái. Ebben az épületrészben található a tornaterem és az elméleti oktatás jelentős része is itt folyik. Itt található a jól felszerelt kémia szaktanterem a hozzá kapcsolódó laboratóriummal együtt. Itt került kialakításra a több mint 7000 kötetes iskolai könyvtár, mely folyamatosan bővülő könyvválasztékkal várja a diákokat. Az épület folyosóin elhelyezett vitrinekben az egyes szakmák és tantárgyak szemléltető modelljei kerülnek bemutatásra. Folyamatban van egy multimédiás szaktanterem kialakítása, amely a legkorszerűbb oktatást segítő eszközökkel, interaktív táblával lesz felszerelve. A padlástérben háromállásos lőtér van kialakítva. A főépülethez szervesen kapcsolódik a 2007-ben épített új tanműhelyi részleg.

 


 1966-ban a felsőfokú mezőgazdasági technikum munkájának szakmai feltételeit javítandó megépült a főépület szomszédságában a Technológia épülete, melyet 2001-ben újítottak fel és láttak el nyeregtetővel.
A kétemeletes épület földszintjén gyakorlati tanműhelyek: a forgácsolóműhely, a varróműhely került kialakításra, ezenkívül egy korszerűen felszerelt informatikaterem és anyagvizsgáló szaktanterem található.
Az első emeleten van a nyelvi terem, két számítástechnika terem, valamint a hidraulika és pneumatika szaktanterem és az elektromos mérőlabor.
A második emeleten az osztálytermeken kívül a szakrajz tanterem, a fizikai előadó és szertárak találhatók. A szertárakban korszerű kísérleti és szemléltető eszközök állnak készenlétben, hogy a tanórai munka hatékonyságát emeljék.

 2007 októberében került átadásra a városképbe jól illeszkedő épületszárny, melyet egy függőfolyosó köt össze a főépülettel. Az új épület akadálymentesített, több szakma számára nyújt kiváló oktatási körülményeket. A termek korszerűen felszereltek, az eszközpark modern, s ez elősegíti a magas színvonalú oktatást és szakmai képzést.  Ebben az épületrészben kapott helyet az új kereskedelmi kabinet, a taniroda, a faipari szaktanterem és egy multimédiás terem.

  Az intézményben képzett szakmák gyakorlati foglalkozásai iskolai és üzemi tanműhelyekben, valamint vállalkozóknál kerülnek lebonyolításra. Az iskolában több jól felszerelt tanműhely áll a szakmai képzés szolgálatában, ahol a tanulók elsajátíthatják a pályaorientációs és szakmai alapozó ismereteket, valamint megalapozhatják gyakorlati ismereteiket a külső gyakorlóhelyekre kerülés előtt.

-Munkagép műhely és gépudvar
-Gépjármű diagnosztikai műhely
-Lakatos (fémipari alapképző) műhely
-Kárpitos tanműhely
-Asztalos tanműhely
-Autószerelő műhely
-Ívhegesztő és gázhegesztő tanműhely
-Kovácsműhely

 

Elérhetőségeink:

SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Cím: 9900 Körmend, Rákóczi u. 2.
Tel.: 94/594-077
Fax: 94/594-076
e-mail:
iskola@razso.sulinet.hu


Székhely: 9700 Szombathely, Akacs Mihály utca 8-10.

Képviseli: Szentgyörgyvári Róbert főigazgató

OM azonosító: 203062

Program

2019.június 18. kedd
HKSzCsPSzV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FacebookPályázatok