MODULÁRIS PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA "SZOCIÁLIS-, ÉLETVITELI- ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIA KERETÉBEN
A MODUL CÍME: AMI A TESTÜNKRE HAT!
MODULLEÍRÁS
A modul közvetlen célja:
A modul tartalma:
A modul az egészséges életmód alappillérei közül a táplálkozással foglalkozik és a táplálkozáshoz kapcsolódó egészséges és káros jelenségeket tárgyalja ( étel, ital fogyasztás, elhízás, fogyókúra, káros anyagok szerepe, drogok, nem természetes anyagok hatása ). Ezen belül az ismeretszerzést a sokoldalú gyűjtőmunkára, valamint a munkafüzetben lévő mellékletre építi. Arra törekszik, hogy a tanulók maguk rendszerezzék ismereteiket, és fogalmazzák meg, hogy mi a helytelen.
Megelőző tapasztalatok:
Ajánlott továbbhaladási irány:
A kompetenciafejlesztés fókuszai:
Órai prezentációk
Egészséges életmód
Különböző korok nőideáljai
Sovány és kövér emberek
Órai segédanyagok
Táplálkozási piramis - ábra
Tanulói segédlet
1. sz. munkalap
2. sz. munkalap
Animációk
Élelmiszerek és összetevői
Tartósítószerek, e-számok
Jellegzetes magyar ételek
Egészséges élelmiszerek
Táplálkozási piramis
Kialakuló betegségek
Az animációk forrása: http://sdt.sulinet.hu/
Az animációk lejátszásához RealPlayer szükséges.
Képek az óráról
Vas Megyei SZC Rázsó Imre Technikum
Cím: 9900 Körmend, Rákóczi u. 2.
Tel.: 94/594-077
e-mail: titkarsag@razso.hu
H | K | Sz | Cs | P | Sz | V |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |