2009 tavaszán kerül meghirdetésre a TIOP 1.1.1 konstrukció részeként a tanulói laptop-program megvalósítása. Ez a pályázat lehetőséget biztosít az ehhez szükséges eszközök beszerzésére (tanulói laptopok, szerver, egyéb kapcsolódó eszközök).

A programba való bekapcsolódás feltétele volt, hogy a pályázók  a TÁMOP 3.1.4 keretében betervezzék és megvalósítsák a laptop program sikeres megvalósítását szolgáló továbbképzéseket, tanácsadói szolgáltatásokat és a tartalmi fejlesztés körébe tartozó egyéb tevékenységeket. Ez magában foglalja:

  • az intézményvezető felkészítését;
  • a laptop-programban résztvevő pedagógusok 120 órás akkreditált továbbképzésen való részvételét
  • IKT - mentor- szaktanácsadói szolgáltatások igénybe vételét
  • tanulói laptop programot sikerrel alkalmazó intézményektől "jó gyakorlat" átvételét (referenciaintézményi szolgáltatás);
  • IKT-asszisztens alkalmazását
  • digitális tananyagok beszerzését

A TIOP 1.1.1 pályázat keretében a fenti tevékenységek megvalósítása jogosultsági feltétel, és ellenőrzésre kerül. Amennyiben jelen pályázat keretében valamely feladat-ellátási hely vállalja fenti tevékenységek megvalósítását, úgy a TIOP 1.1.1 pályázatban automatikus eljárás keretében kaphatja meg az eszközök beszerzéséhez szükséges támogatást.

A tanulói laptop programba annyi tanulócsoportot lehet bevonni, amennyi a kompetencia alapú oktatás implementációjába bevont pedagógusok és tanulócsoportok száma. Iskolánkban két tanulócsoport 3 tantárggyal került bevonásra.

A tanulói laptop-program kipróbálásának és bevezetésének a tanulócsoportokban a kompetencia alapú oktatás implementációjával egyidejűleg kell megvalósulnia.

Jelen konstrukció az alábbi célokhoz kíván hozzájárulni:

-         IKT-val támogatott olyan oktatási környezet kialakítása, amelyben minden tanuló rendelkezésére áll egy hordozható számítógép,

-         IKT-val támogatott tanórai és tanórán kívüli oktatás elterjesztése, a kompetencia alapú oktatás támogatására online adminisztráció és a tanulói előremenetel online eszközökkel megvalósított követésének bevezetése.

 

Tartalmi előírások:

A projekt megvalósításának időszakában a programba bevont tanulói csoportok vonatkozásában az alábbi feltételek teljesülése szükséges, amelyeket a pályázónak dokumentálnia kell (pl: napló):

  • A tanórák legalább 30%-nak IKT-val támogatott 1:1 eszközellátással való megtartása. Elvárás az informatikai rendszerrel szemben a tanári és a diák gépek egyazon hálózathoz csatlakoztatása, az Internet elérés biztosítása, valamint olyan tanári vezérlő és diák kliens rendszer megléte, amely biztosítja a pedagógus részére az egyes diákgépek lezárását (képernyő és/vagy billentyűzet), a diák gépek hálózati korlátozását, illetve bármely gép képének átvételét és megosztását)
  • Havonta legalább egy alkalommal online mérés-értékelés elvégzése.

Elérhetőségeink:

SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Cím: 9900 Körmend, Rákóczi u. 2.
Tel.: 94/594-077
Fax: 94/594-076
e-mail:
iskola@razso.sulinet.hu


Székhely: 9700 Szombathely, Akacs Mihály utca 8-10.

Képviseli: Szentgyörgyvári Róbert főigazgató

OM azonosító: 203062

Program

2019.május 21. kedd
HKSzCsPSzV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FacebookPályázatok