Nyílt nap

2018-10-30 08:05:21


Az idei tanévben október 25-ét jelöltük ki nyílt napunk dátumának.
Az eseményt minden szempontból fontosnak tartottuk, ezért - az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan - intenzív előkészület és szervezőmunka előzte meg. Kapcsolattartásunk a helyi cégekkel és a vonzáskörzet általános iskoláival folyamatos, naprakész. A meghívott vállalatok közül idén a következők éltek a bemutatkozás lehetőségével: Ada Hungária Bútorgyár Kft. és A. H. Universal-Bau Kft.
A hagyományokhoz híven először Varga Zoltánné igazgató asszony tartott tájékoztatást a nagy számban megjelent érdeklődők számára a szakképzési rendszerről, s annak legfontosabb elemeiről. Beszédének fontos részét képezte a jövő tanévben indítani kívánt képzések köre, a velük összefüggő lehetőségek felvázolása is. Többek között szó esett a hiányszakmák ösztöndíj-rendszerrel való támogatásáról, a magas színvonalú gyakorlati oktatásról és a jövőbeni elhelyezkedés esélyeiről.
Az intézmény diákönkormányzatát Visonta Fanni Kata és Bucsi Adrián képviselték. Ők egy látványos és vidám, képekből összeállított kisfilm segítségével demonstrálták a jelenlévő nyolcadikosoknak, miért is diákcentrikus ez az iskola, s mi okból jó ehhez a közösséghez tartozni.
Ezt követően az egyes szakmák bemutatása csoportbontásban zajlott. Látványos, életszerű cselekményekbe, mozzanatokba pillanthattak be a látogatók, megtekinthették a szaktantermeket, műhelyeket és a rendkívül korszerű kémialabort. A visszajelzésekből elégedettség tükröződött, így szívből reméljük, hogy jövőre sok tanuló alapozza meg jövőjét iskolánkban.
Képek